Što radi stroj za lemljenje sa selektivnim valovima?

Stroj za lemljenje sa selektivnim valomVrste

1. Maska za lemljenje selektivnim valom

Selektivno valovito lemljenje s maskom je selektivni postupak zavarivanja koji koristi masku za izlaganje područja zavarivanja i pokrivanje područja koja ne trebaju zavarivanje.Ima široku primjenu i pogodan je za proizvodnju malih i srednjih serija PCBA.Maska se također naziva i poslužavnik.

2. Selektivno valno lemljenje mobilne mlaznice

Selektivno valovito lemljenje s mobilnom mlaznicom je tehnologija valovitog lemljenja u jednoj točki, koja koristi programabilnu mlaznicu za lemljenje za selektivno zavarivanje umetnutih komponenti, pogodno za manje lemljenih spojeva (≤30 točaka) odaberite površinu za zavarivanje, tkanina ima vrlo složenu SMD ploču.Zbog svoje vrlo niske učinkovitosti zavarivanja (prosječno 3s/točka), koristi se samo u industriji za zavarivanje površine ploča s velikim toplinskim kapacitetom olova i malo ukupnih lemljenih spojeva.

3. Selektivno valno lemljenje fiksne mlaznice

Selektivno valno lemljenje s fiksnim mlaznicama je tehnologija valnog lemljenja s više fiksnih mlaznica.Zbog visokih troškova obrade mlaznica, pogodan je za masovnu proizvodnju.Ova tehnika grupnog odabira zavarivanja također se naziva modularno zavarivanje.
 
Prednosti stroja za lemljenje sa selektivnim valovima

1. Manja oprema pokriva područje

Obično odabrano zavarivanje pokriva područje od samo jedne trećine običnogstroj za valovito lemljenje, ne zauzima prostor.

2. Manja potrošnja energije

Snaga selektivnog zavarivanja je relativno mala, obično samo 5-9KW je manje od jedne trećine običnog stroja za valovito lemljenje.

3. Značajne uštede fluksa

Obična valovita svijeća je raspršivač za cijelu tiskanu ploču, odaberite mjesto zavarivanja sprejom za zavarivanje, uštedite 90%.

4. Znatno smanjiti stvaranje kositrene troske

Selektivno zavarivanje samo treba raspršiti kositar u položaju za zavarivanje, peć za kositar je mnogo manja, s više od 95% kositra od tradicionalnih ušteda zavarivanja valovima, izbjegavajući puno oksidacijskog zavarivanja.

5. Drastično smanjite upotrebu dušika

Odabir volumena zavarivanja je mali, uvjeti brtvljenja su bolji od tradicionalnog valovitog lemljenja, potrošnja dušika je također mnogo manja.

6. Nema nastalih troškova održavanja

Odaberite vlastiti stol za zavarivanje, može se prilagoditi svim vrstama oblika ploča, ne morate raditi drugu opremu.

puna automatska SMT proizvodna linija


Vrijeme objave: 18. studenog 2021

Pošaljite nam svoju poruku: